GRIPFIX

Kalesjefestet GRIPFIXPat har nå funnet sin plass i markedet. God omtale etter tester fra både fagblad, TV, båt og kalesjeprodusenter har resultert i at flere tusen båteiere nå har tatt festet i bruk.
Henvendelser og bestillinger fra et stadig økende antall ”nabobåter”, er en ytterligere bekreftelse på at festet fungerer som det skal i daglig bruk.

Bruk av kalesjefestet GRIPFIXPat har gjort kalesjeoverbygg betydelig mer attraktive. En kan nå støpe eller montere drenerings eller tetningslister under kalesjen på alle sider uten å risikere at den blir presset løs fra festet. Heller ikke slitte, stramme eller for store festehull er lenger noe problem. Mer skånsom knapping innebærer også mindre slitasje på sømmer, glidelås og vinduer. Noe som i tillegg gir kalesjen en lengre levetid.

MONTERING

GRIPFIXPat skrues fast til underlaget med en 4.2 mm skrue av syrefast, rustfritt stål. Maksimal festeevne vil en oppnå om en samtidig legger et tynt lag festemiddel mellom festet og underlaget (Sicaflex, Silicone, - -)

For størst effekt og enklest på og avknapping, bør GRIPFIXPat monteres med den lange overdelen pekende mot kalesjens midtpunkt, eller pekende mot den retning hvorfra kalesjen blir strammet. Hullet i forsterkningen bør ha en diameter på ca. 10 mm avhengig av stofftype.

STØRRE BRUKSOMRÅDE

Grunnet økende bruk av GRIPFIXPat til feste av 6 mm tykt nylonomspunnet gummitau, har vi også forsterket festet med hensyn på det. Til eksempel ved strekkavlastning av kalesjer, feste av presenninger, dekksputer, overtrekk og lignende. Tauet holdes fast i festet også om det slakkes !

GRIPFIXPat har i 10 år stått montert på båter langs Norges mest værharde kyststrekning. Verken full storm eller kulde har hatt innvirkning på festene. Vi følger også utviklingen vedrørende førsteklasses materialer og produsenter nøye, og bruker nå ISO sertifisert produsent.

Vi mener nå å kunne levere et feste som samlet ivaretar de fordeler andre fester gjerne har hver for seg. Sikkerhet, anvendelighet, design og ikke minst trivsel ombord, har gjort GRIPFIXPat til et førstevalg for både produsenter og båteiere. Når GRIPFIXPat i tillegg gir kalesjen lengre levetid, skulle det meste være sagt.

Standard farger er sort og hvit.